Modefabriek Amsterdam

Amsterdam Fashion Trade Event Op 26 & 27 januari was de Modefabriek weer te vinden in de Amsterdam Rai. Tijdens deze twee dagen heb ik bij allerlei verschillende merken de nieuwste collecties voor augustus en september (FW20-21) mogen bekijken. En ik kan je nu al verklappen, de collecties zien er veel belovend uit! Het is…

Amsterdam Fashion Trade Event
Op 26 & 27 januari was de Modefabriek weer te vinden in de Amsterdam Rai. Tijdens deze twee dagen heb ik bij allerlei verschillende merken de nieuwste collecties voor augustus en september (FW20-21) mogen bekijken. En ik kan je nu al verklappen, de collecties zien er veel belovend uit!

Het is mij opgevallen dat de FW20-21 collecties er lekker zomers uitzagen met Franse details zoals bijvoorbeeld kante stukjes en korte franjes. De kleuren waren zoals je verwacht voor een FW-collectie licht bruin met bordeauxrode accenten.

IMG_2758

Gezellige muziek, foodtrucks, mooie stands, spelletjes, heerlijke hapjes en drankjes, alles was aanwezig op de Modefabriek. Ieder merk stond open voor een praatje en namen mij graag mee in het verhaal van hun nieuwste collectie. Naast modemerken kon je ook workshops volgen en interviews bijwonen van onder andere Katja Schuurman.

Schermafbeelding 2020-01-27 om 19.36.52Foto: @katjaschuurman

Ik heb een aantal merken gesproken, deze merken namen mij persoonlijk mee door hun collectie en wil ik toch even graag kort in het zonnetje zetten.

Freebird
Toen ik langs de stand van Freebird liep werden mijn ogen direct aangetrokken door de leuke jurkjes. Ik zie het mijzelf al helemaal dragen op een warme zomerse dag in augustus. Na een gezellig onderonsje met een van de werknemers zette ik mijn tour door de Modefabriek weer door.

Schermafbeelding 2020-01-27 om 19.33.54Foto: Modefabriek website

Harper & Ivy
De dames van Harper & Ivy waren erg vriendelijk en vertelde mij alle ins en outs over hun nieuwste collectie. Een leuke goodiebag en een heerlijke bosbessen/lavendel flesje maakten mijn bezoek aan deze stand helemaal compleet. Zeker een leuk merk om in de gaten te houden voor jouw FW20-21 inkopen!

Schermafbeelding 2020-01-27 om 18.58.07Foto: Modefabriek website

Coco Bonito
Tijdens het drinken van een koffie op de perstribune waren mijn ogen gericht op de stand van Coco Bonito. Coco Bonio is een Amsterdams modemerk wat is gespecialiseerd in zonnebrillenkoortjes, de ‘Sunnycords’. De Sunnycord is een fashionable koortje voor je zonnebril. In eerste instantie gemaakt om nooit meer je zonnebril kwijt te raken, maar ook bekend als exclusieve eye cather. Coco Bonito heeft voor ieder wat wils en ook zeker ik ben onder de indruk van hun mooie items!

Schermafbeelding 2020-01-27 om 18.58.44Foto: Modefabriek website

Duurzaamheid
Wat mij tijdens de Modefabriek opviel was de aandacht die sommige merken besteedden aan duurzaamheid. Duurzaamheid is een opkomende trend binnen mode en zal binnen de kortste keren een belangrijk agendapunt zijn voor alle merken in de fashion-industrie. Tijdens de Modefabriek heb ik daarom ook uitgebreid gepraat met een werknemer van INretail. Ook was er een speciale denim plaats waar allerlei gerecyclede denim items waren te bewonderen.

Schermafbeelding 2020-01-27 om 19.34.31

Schermafbeelding 2020-01-27 om 19.34.21Foto: Modefabriek website

Tags:

Plaats een reactie